Ronaldo schiet Real met 2 goals langs Bayern

Pro Shots / Stanley Gontha

admin • 00:38, 13-04-2017 / Laatste Update: 21:50, 07-01-2024

Mede door de 100ste goal in Europa van Cristiano Ronaldo heeft Real Madrid een reuzenstap richting de halve finale van de Champions League gezet. De Madrilenen wonnen met 1-2 bij Bayern München dat het zonder topscorer Robert Lewandowski moest doen.

Als een duvel uit een Chileens doosje

Bij Real stonden BBC (Benzema, Bale en Cristiano Ronaldo) natuurlijk wel in de basis. En Benzema was met een kopbal aardig dichtbij een voorsprong voor Real. Een kopbal die Neuer te machtig was kaatste via de lat terug, meevallertje voor Bayern. Even later had Bayern nog een meevallertje. Vidal, niet bepaald de grootste op het veld, kopte kiezelhard een hoekschop tegen de touwen en zo had Bayern na 25 minuten opeens de voorsprong.

Daar is de 1-0! Vidal bezorgt Bayern München de voorsprong na een snoeiharde kopbal. #BAYRMA #socialreplay pic.twitter.com/sC5uKFrKxp

— Veronica Televisie (@VeronicaTV) 12 april 2017

6 - This is the first headed goal Real Madrid conceded in #UCL since Oct 2014. Strategy pic.twitter.com/rc8Yx4qvhT

— OptaJose (@OptaJose) 12 april 2017

Van hero to zero

Nog voor rust had Vidal Bayern in een uitstekende positie kunnen schieten. Ribery schoot, volgens de arbitrage, tegen de hand van Carvajal. Maar het leek er toch verdacht veel op dat de bal de borst van de Spanjaard raakte. Hoe dan ook, Bayern kreeg een pingel en de met zelfvertrouwen overlopende Vidal dacht even zijn 2de goal te maken. Maar de Chileen schoot vanaf de strafschopstip de bal richting de 2de ring. Een misser die hem en Bayern duur zou komen te staan...

Bayern München krijgt een discutabele penalty voor hands. Arturo Vidal legt aan. Betekent dit de 2-0? Bekijk het hier. #BAYRMA #socialreplay pic.twitter.com/n58hyPe29k

— NUsport (@NUsport) 12 april 2017

Nummer 99 voor Ronaldo

De thuisploeg ging met de voorsprong rusten en dus moest Zidane zijn manschappen flink toespreken in de rust. Dat praatje had duidelijk zijn effect want binnen 2 minuten had Real de gelijkmaker al gevonden. Cristiano Ronaldo verlengde op fraaie wijze een voorzet van de rechterkant. En zo heeft Real zijn belangrijke uitgoal gemaakt. Het is voor Ronaldo tegelijk zijn 99ste (!) goal in Europees verband.

Kort na rust toont Cristiano Ronaldo zijn klasse en zet Real Madrid op 1-1. Bekijk hier de gelijkmaker. #BAYRMA #socialreplay pic.twitter.com/5s05PUJ4k1

Rood Martinez

Na de goal van Ronaldo had Bayern het flink lastig tegen de Spanjaarden. Het werd allemaal nog een stukje moeilijk voor Bayern toen Javi Martinez mocht inrukken. Hij kreeg in 4 minuten 2 keer geel en mocht vertrekken. Veel was er niet aan de hand bij zijn 2de gele kaart. Maar de overtreding op Ronaldo was niet slim voor iemand die al geel op zak had.

En dat is 100!

Na het wegvallen van Martinez was het wachten dat Real de score verder opvoerde, en of Ronaldo nummer 100 zou maken. En dat lukte! Als een echte spits dook hij op en gleed hij goal nummer 100 in Europa binnen. En Real stond op een comfortabele 1-2 voorsprong.

Weer Ronaldo! 2-1 voor Real Madrid. #BAYRMA #socialreplay pic.twitter.com/ShsA8eFcKx

Bayern aanvallend zwak

Bayern kon daarna geen potten meer breken. Aanvallend kon de ploeg van Ancelotti heel weinig brengen, het miste natuurlijk ook Lewandowski, maar ook Robben (die zijn 100ste Europese duel speelde), kon het verschil niet maken. Volgende week dinsdag is in Madrid de return.