Senegal zet met WK zinnen op halve finale: ‘Wij zijn een gevaar voor ieder team’

4 december 2017

AFP

Senegal gaat komende zomer met veel vertrouwen en ambitie naar het WK voetbal in Rusland. Het Afrikaanse topland heeft als doelstelling om het beste Afrikaanse land ooit te worden op een WK.


Niet alleen dat! De Senegalezen willen ook minimaal bij de laatste 4 eindigen. Dat zegt de Senegalese minister van Sport Matar Ba tegenover de BBC.

"Als je kijkt naar de grootste competities ter wereld, in Engeland en Italië bijvoorbeeld, dan spelen daar Senegalese voetballers. Dus we kunnen een gevaar vormen voor elk team."

Vol voor goud
Ba denkt er niet aan dat een plek in de halve finale wat hoog gegrepen is. "We hebben onze doelstellingen. Allereerst om de volgende ronde te bereiken en het vervolgens beter te doen dan in 2002", aldus de minister. In 2002, hun enige deelname aan het WK, bereikten 'de Leeuwen van Teranga' de kwartfinale.

In Rusland is Senegal ingedeeld in groep H samen met Polen, Colombia en Japan. Minister Ba is het ermee eens dat Senegal nog niet veel weet over zijn tegenstanders. "Maar dat is geen probleem tegenwoordig. Je kan alles via het internet vinden. We gaan ons goed voorbereiden."