Het sprookje van RB Leipzig: CL-debuut zónder Keita

13 september 2017

EPA

Uitgerekend in de mooiste wedstrijd in de jonge clubgeschiedenis mist RB Leipzig woensdagavond sterspeler Naby Keita. De Duitse voetbalclub debuteert in de Champions League met een wedstrijd tegen AS Monaco. De kampioen van Frankrijk haalde vorig jaar nog de halve finale.


Middenvelder Keita staakte dinsdag de afsluitende training van RB Leipzig met een blessure. Trainer Ralph Hasenhüttl zei tegen Bild: "Er moet woensdag een wonder gebeuren, wil Keita kunnen spelen." Helder. Voor de positie van Keita maken Konrad Laimer, Stefan Ilsanker en Kevin Kampl nu een goede kans.

Lees ook: Wat kunnen we dit seizoen verwachten van RB Leipzig?

Of toch niet?
Toch moet je er bij RB Leipzig altijd rekening mee houden dat ze de boel aan het flashen zijn. Zo bleek vorige week vrijdag vlak voor de wedstrijd tegen HSV dat sterspeler Emil Forsberg niet mee zou doen. HSV was in de war, want ze hadden natuurlijk op hem gerekend. De coach van Leipzig gaf na de gewonnen wedstrijd aan dat ze bewust geheim hadden gehouden dat Forsberg ziek was. Kijk er dus niet van op als Keita ineens toch aan de aftrap staat tegen Monaco. Forsberg doet sowieso mee.

Geen Thomas Lemar
Bij Monaco ontbreekt Thomas Lemar. De topspits heeft een dijbeenblessure.

Wil jij het belangrijkste VOETBALNIEUWS gratis via Whatsapp ontvangen? Stuur een app met VOETBAL AAN naar 06 135 591 70 of klik hier.

Robert Hüsken
Edele redacteur volgt de paardensport, (Duits) voetbal, handbal en eigenlijk alle andere sporten ook. Watcher RB Leipzig. Schrijft in galop!
reacties
ReageerReageer op dit bericht