Supersub Deulofeu schiet Watford na waanzinnige comeback naar FA Cup-finale (video's)

BSR Agency

Martijn Baars • 22:08, 07-04-2019 / Laatste Update: 11:25, 12-12-2023

Watford heeft zich na een zinderende pot tegen Wolverhampton Wanderers geplaatst voor de finale van de FA Cup. De ploeg van Javi Gracia - met Daryl Janmaat als invaller - knokte zich in reguliere speeltijd van een 0-2 achterstand terug naar 2-2. In de verlenging kroonde invaller Gerard Deulofeu zich tot matchwinner. Op 18 mei wacht Manchester City in de finale.

Wolves lijkt beter

In een intens, maar matige 1e helft bleken de Wolves uiteindelijk wat beter én effectiever. De eerste echte kans verzilverde ploeg van Nuno direct: een voorzet van Diogo Jota werd bij de 2e paal binnen gekopt door Matt Doherty. 3 minuten later verdubbelde Jota bijna de score. Na een goede dribbel, plaatst de Portugees de bal nét naast de paal. Watford - met Heurelho Gomes (38) tussen de palen - was via André Gray 2 keer dicht bij een treffer.

Comeback

Na een uur leek het duel te worden beslist door Raúl Jiménez, die op de rand van buitenspel schitterend de 2-0 tegen de touwen schoot. Watford had moeite om tot grote kansen te komen, maar maakte 10 minuten voor tijd plots de aansluitingstreffer. Invaller Gerard Deulofeu had de bal aan zijn schoen in een overvolle zestien en krulde 'm vervolgens uit stand in de lange hoek. Watford zette in de slotfase aan op jacht naar de gelijkmaker en kreeg in de laatste minuut loon naar werken. Troy Deeney benutte een makkelijk gegeven strafschop die hij zelf had versierd.

Bloedstollende verlenging

In de bloedstollende verlenging bleek het verschil tussen beide ploegen minimaal. Deulofeu zorgde na 104 minuten echter voor een marge in het voordeel van Watford. De Spanjaard verzilverde een uitbraak met een loepzuivere schuiver. De Wolves kregen 2 minuten voor tijd nog een uitgelezen kans via invaller Ivan Cavaleiro, maar de aanvaller verloor de controle over de bal toen hij ‘m in het lege doel kon schieten.

Wolverhampton had in de 3e ronde al voor een sensatie gezorgd door Liverpool uit te schakelen. In kwartfinale werd op eigen veld afgerekend met Manchester United (2-1).