Sutton United vergroot FA Cup-sprookje voor Engelse amateurs

Martijn Baars • 18:15, 29-01-2017 / Laatste Update: 13:10, 05-01-2024

De FA Cup is, na het oudste voetbaltoernooi ter wereld, misschien ook wel het leukste toernooi op aarde. Engelse amateurploegen komen vaker dan eens best wel een eind in het bekertoernooi. Dit jaar is het de eer aan Lincoln City en Sutton United, die de het sprookje voor de amateurploegen hooghouden.

Sutton tegen 10 man

Sutton United, dat uitkomt in de 5e divisie van het Engelse voetbal, versloeg zondag Leeds United met 1-0. Leeds, uitkomend in het Championship, eindigde het duel met 10 man na een rode kaart voor Liam Cooper. Hij kreeg een kleine 10 minuten voor tijd zijn 2e gele kaart.

Pitch invasion! Sutton, uit de National League South, schakelt Leeds United uit de Championship uit. #FACup #sutlee pic.twitter.com/xUhbOKRTBE

— FOX Sports (@FOXSportsnl) January 29, 2017

Lincoln schakelt Brighton uit

Vlak na rust benutte Jamie Collins een penalty voor Sutton en maakte daarmee het enige doelpunt van de wedstrijd. Sutton mag zich dus melden in de 5e ronde van de FA Cup. Daar zal ook Lincoln City gaan voetballen. Die amateurclub won zaterdag al met 3-1 van Brighton & Hove Albion.