Tottenham behoudt 2e plek na zege op Southampton

Brian Vesseur • 18:09, 19-03-2017 / Laatste Update: 01:34, 05-01-2024

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag in eigen huis gewonnen van Southampton. De ploeg uit Londen won met 2-1, mede door een rake penalty van Dele Alli. Door de zege behouden de Spurs de 2e plek in de Premier League. Manchester City, dat 3 punten minder heeft dan Tottenham, komt later nog in actie tegen Liverpool.

Christian Eriksen schoot de thuisploeg na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. De Deense middenvelder maakte al zijn 10e goal van het seizoen. Alli verdubbelde de score na een ruim halfuur spelen via een pingel. Voor hem was het alweer zijn 14e competitiedoelpunt van het seizoen, in 28 wedstrijden. Uitstekende cijfers voor de 20-jarige middenvelder.

Aansluitingstreffer

Een paar minuten na rust zorgde James Ward-Prowse voor de aansluitingstreffer. Southampton, waar Dusan Tadic (ex-Twente) en Maya Yoshida (ex-VVV) in de basis stonden, wist niet nog een keer te scoren. Michel Vorm bleef namens de Spurs 90 minuten op de bank, Vincent Janssen viel vlak voor tijd in.