Tottenham boekt belangrijke zege tegen Leicester City

Brian Vesseur • 17:36, 10-02-2019 / Laatste Update: 20:00, 08-01-2024

Tottenham Hotspur was zondag met 3-1 te sterk voor Leicester City op Wembley. Een belangrijke zege, want zo blijven The Spurs in de buurt van titelkandidaten Liverpool en Manchester City.

Davinson Sánchez maakte in de 33ste minuut zijn eerste goal voor Tottenham Hotspur, uit een corner van Christian Eriksen. De Deense spelmaker maakte in de 63ste minuut zelf de 2-0 na voorbereidend werk van de Spaanse spits Fernando Llorente.

Jamie Vardy, de gretige invaller aan de kant van Leicester City, bracht de spanning een kwartier voor tijd terug op Wembley met de 2-1. Eerder had hij - met zijn eerste balcontact(!) - nog een penalty gemist.

Alles of niks

In de eerste minuut van de blessuretijd gooide Heung-min Son de wedstrijd in het slot door de 3-1 te maken uit een razendsnelle counter, nadat Leicester City-coach Claude Puel vrijwel al zijn spelers naar voren had gedirigeerd.

Tottenham Hotspur staat nu op 60 punten na 26 wedstrijden. Liverpool, dat gisteren al met 3-0 won van Bournemouth, staat nu bovenaan met 65 punten na 26 wedstrijden. Manchester City, dat al op 26 wedstrijden staat, komt straks nog in actie tegen Chelsea. Bij winst op de huidige nummer vijf in de Premier League komt City weer aan kop, al is dat dan op doelsaldo.