Tottenham komt terug van snelle achterstand en speelt uit bij Juventus 2-2 (video)

Pro Shots / Action Images

admin • 23:47, 13-02-2018 / Laatste Update: 23:02, 08-01-2024

Juventus en Tottenham Hotspur maakten er een vermakelijke wedstrijd van. Ondanks dat Juventus al binnen 10 minuten met 2-0 voorstond, konden de Engelsen terugkomen tot 2-2. Door de 2 uitdoelpunten heeft Tottenham een prima uitgangspositie voor de returnwedstrijd.

Juventus schoot uit de startblokken. Gonzalo Higuaín schoot in de 2e minuut vanuit een  slim genomen vrije trap van Miralem Pjanić diagonaal in de linkerhoek en zette zo de Italianen op 1-0. In de herhaling werd pas duidelijk dat de Argentijn net buitenspel stond, maar dat werd niet door de scheidsrechter gezien. De thuisploeg liet het daar nog niet bij zitten, want in de 9e minuut mocht Higuaín vanaf 11 meter voor de 2e keer op doel schieten. Zo stond het binnen 10 minuten voetbal al 2-0 voor Juventus.

(tekst loopt door onder de video)

De HurriKane brengt spanning terug

Nadat Juventus was uitgeraasd kon Harry Kane zijn ploeg weer in de wedstrijd brengen. Hij schoot na ruim een half uur spelen de 2-1 binnen. Dat was voor Juventus het 1e tegendoelpunt in 100 (!!) dagen. Vlak voor rust kreeg Juventus wéér een penalty, en weer was het Higuaín die achter de bal plaatsnam. Nu bleef de Argentijn minder rustig dan de vorige keer. Hij joeg de bal vol overtuiging dwars door het midden, maar raakte de lat.

Eriksen showt zijn klasse

Ondanks dat Tottenham Hotspur meer balbezit had dan Juventus, kwamen ze maar moeilijk door de verdediging. Juventus liet zien uitstekend te kunnen verdedigen. Tot in de 72e mintuur Dele Alli op de rand van het strafschopgebied, midden voor het doel een vrije trap verdiende. Christian Eriksen is de specialist van de club uit Londen, en dat liet hij ook nu weer zien. Hij raakte de bal perfect, en stuurde hem strak de hoek in. Buffon kon de bal nog aanraken, maar niet stoppen. Door de 2-2 boekte Tottenham een goede uitgangspositie om in de return door te stoten naar de volgende ronde.