Vieirinha houdt Wolfsburg en Jonker in de Bundesliga

Proshots

admin • 00:18, 30-05-2017 / Laatste Update: 10:59, 07-01-2024

Andries Jonker is erin geslaagd om met VfL Wolfsburg in de Bundesliga te blijven. Nadat eerder thuis al met 1-0 werd gewonnen van tweededivisionist Eintracht Braunschweig, stond er uit na 90 minuten spelen dezelfde stand op het bord: 0-1.

Braunschweig begon het duel fel en vocht voor de laatste kans. Dit resulteerde na dertien minuten spelen in misschien wel de grootste kans van de wedstrijd, maar Christoffer Nyman vond Koen Casteels op zijn weg naar het doel. Verder werden er slechts enkele speldenprikjes uitgedeeld en zag Wolfsburg een geldig doelpunt worden afgekeurd.

Bevrijding

Na rust drongen de bezoekers verder aan en kwamen steeds meer in de buurt van het vijandelijke doel. In de 49ste minuut kwam Yunus Malli oog-in-oog met Braunschweig-goalie Jasmin Fejzic, maar in de rebound was het Vieirinha die de score opende. Op de rand van het zestienmetergebied vuurde hij hard binnen. Een bevrijding voor Jonker!

BOEM! Deze pegel van Vieirinha lijkt Wolfsburg in de #Bundesliga te houden. #ebswob pic.twitter.com/l19CLDRLld

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 29 mei 2017

Klad

Daarna kwam de klad in de wedstrijd. Braunschweig moest drie keer scoren om te promoveren en iedereen kon wel zien dat dat niet ging lukken. Wolfsburg had de score verder kunnen opvoeren, maar Mario Gomez faalde een aantal keer en Luiz Gustavo schoot over een leeg doel over. Zo eindigde het duel in 0-1.