Vierdeklasser flikt het! Nietige Newport County schakelt Leicester City uit in FA Cup (video)

admin • 20:23, 06-01-2019 / Laatste Update: 13:09, 07-01-2024

Wat. Een. Stunt! Newport County, nummer 13 van de League Two in Engeland, heeft Leicester City uit de FA Cup geknikkerd. In Zuid-Wales wint de vierdeklasser met 2-1 van de Premier League-club, na een penalty in de 85e minuut.

In het bomvolle stadion van Newport konden de fans van de thuisploeg al vroeg juichen. 10 minuten in de wedstrijd maakte Jamille Matt al de 1-0. Vervolgens was de taak simpel: 80 minuten geen doelpunt tegen krijgen en de stunt is in de pocket.

Dat lukte bíjna. Toch leek een return onvermijdelijk toen Rachid Ghezzal een rebound keihard in de kruising knalde. De fans van Newport waren teleurgesteld: de grote verrassing leek toch niet door te gaan. Totdat Marc Albrighton zomaar hands maakte in het strafschopgebied. Pádraig Amond werd de held door de penalty te benutten: 2-1.

Spurs

Vorig jaar was de ploeg uit Wales ook al erg dichtbij een verrassing. In de 4e ronde van de FA Cup werd Tottenham Hotspur thuis op 1-1 gehouden. Op bezoek in Londen ging het echter toch mis voor Newport: de return eindigde in 2-0 voor de Spurs.