Wolfsburg grijpt in voor degradatiekraker en ontslaat falende directeur

27 april 2018

EPA

Nog geen 24 uur voor misschien het beslissende degradatieduel met Hamburger SV heeft de clubleiding van VfL Wolfsburg afscheid genomen van technisch directeur Olaf Rebbe. De 39-jarige Rebbe stond al geruime tijd onder druk bij Wolfsburg, de club van Paul Verhaegh, Jeffrey Bruma en Riechedly Bazoer.


Zijn contract werd sowieso aan het einde van dit seizoen ontbonden, maar Rebbe is nu al vrijgesteld van zijn functie. Rebbe volgde eind 2016 de ontslagen Klaus Allofs op bij Wolfsburg, tot voor kort een erkende subtopper in de Bundesliga.

Vrije val
Hij haalde voor ruim 110 miljoen euro aan nieuwe spelers en wisselde 3 keer van trainer, maar succesvol werd Wolfsburg niet. Andries Jonker wist de club vorig seizoen via de play-offs in de Bundesliga te houden, maar de Nederlandse trainer moest enkele maanden later vertrekken.

Wolfsburg heeft maar 30 punten en staat slechts op basis van het doelsaldo net boven de degradatiestreep. HSV heeft 5 punten minder en stevent af op rechtstreekse degradatie. De clubs ontmoeten elkaar zaterdag in Wolfsburg.