Schokkend: Nieuw drama voor Duitse wereldkampioen voetbal na 'Parijs' en 'Hannover'
i

EPA

Schokkend: Nieuw drama voor Duitse wereldkampioen voetbal na 'Parijs' en 'Hannover'

Robert Hüsken • 17:49, 04-01-2016 / Laatste Update: 22:13, 12-12-2023

Hij werd in 2014 wereldkampioen voetbal met Duitsland. Een fantastische ervaring in een Braziliaanse zomer. De wereld lag aan zijn voeten. De 26-jarige Ron-Robert Zieler was als doelman van Hannover 96 de derde keeper achter Manuel Neuer. Maar het jaar 2015 werd een stuk minder leuk voor Zieler.

Parijs

Eerst was de goalie van Hannover 96 met de Duitse selectie in het Stade de France in Parijs op het moment dat de Franse hoofdstad getroffen werd door een serie aanslagen. Zieler moest op 13 november met Die Mannschaft de nacht doorbrengen in de kleedkamer van het stadion, omdat de dreiging nog niet weg was.

Hannover

Enkele dagen later zag hij zijn eigen stad Hannover ontruimd worden. Hij was nu met de nationale ploeg in Hannover voor de oefenwedstrijd met het Nederlands elftal. Die wedstrijd werd afgelast vanwege een concrete terreurdreiging.

Nieuw drama in Dubai

Op de laatste dag van het jaar was Zieler in Dubai op vakantie. Hij zag zijn luxe hotel The Address in vlammen opgaan. Pas maandag luchtte Zieler zijn hart op een persconferentie van zijn club. Hij had een kamer op de 12de verdieping. "We hebben niets meer, alleen de dingen die we op dat moment bij ons hadden", zei Zieler, die op het moment dat de brand uitbrak op de 20ste etage aan het dineren was in een restaurant op de begane grond. De doelman is erg geschrokken na dit derde incident in zo'n korte tijd. "Ik ga ervan uit dat 2016 een beter jaar wordt."