2 voetballers besmet in Japan: J-League schrapt eerste duel sinds herstart
i

AP

2 voetballers besmet in Japan: J-League schrapt eerste duel sinds herstart

Robert Hüsken • 20:20, 26-07-2020 / Laatste Update: 18:25, 04-01-2024

De Japanse voetbalcompetitie heeft een wedstrijd voor zondag moeten schrappen vanwege coronabesmettingen. 

Het duel tussen Sanfrecce Hiroshima en Nagoya Grampus gaat niet door nadat 2 spelers van die laatste club besmet bleken met het longvirus. Het is de eerste keer dat een duel in de een maand geleden hervatte J-League om die reden niet door kan gaan.

In Japan heeft een opleving van het aantal besmettingen geleid tot angst voor een zogenoemde tweede golf. Nagoya-verdediger Kazuya Miyahara klaagde over koorts en hoofdpijn en werd vrijdag positief getest. Bij tests op de 60 andere spelers en stafleden van de ploeg werden nog 2 besmettingen geconstateerd: een speler en een official. Beiden vertoonden geen symptomen.

Uitleg

,,Na een vergadering is besloten dit duel af te gelasten", zei Mitsuru Murai, de voorzitter van de J-League. ,,Ik denk dat de club gedaan heeft wat ze moet doen. Maar het feit dat er positieve gevallen zijn ontdekt toont aan dat we moeten blijven werken aan de handhaving van preventieve maatregelen.”

Zaterdag 809 nieuwe besmettingen

De J-League begon eind juni voor lege stadions, maar inmiddels worden mondjesmaat weer toeschouwers toegelaten. Japan meldde zaterdag 809 nieuwe besmettingen.