5 redenen waarom Ajax groepswinnaar wordt in de CL
i

Soccrates Images

5 redenen waarom Ajax groepswinnaar wordt in de CL

Brian Vesseur • 10:15, 10-12-2019 / Laatste Update: 14:49, 07-01-2024

Ajacieden zullen maandag en dinsdag nagelbijtend op school, werk of de bank zitten. Ajax moet namelijk een goed resultaat halen tegen Valencia om te overwinteren in de Champions League. Tijd om die zorgen eens van je af te slaan. Hier zijn 5 redenen waarom Ajax de winnaar van Groep H wordt.

1. Check de 5 CL-wedstrijden hiervoor nog eens

Ajax versloeg Valencia uit met 0-3 en won 2 keer overtuigend van Lille. Tegen Chelsea had het minimaal 4 punten verdiend. In Londen leek Ajax dik te gaan winnen, maar werd het door tweemaal rood toch nog 4-4. En die wedstrijd ervoor in Amsterdam ging met een beetje pech verloren.

2. Valencia mist Jappie Cillessen

Jasper Cillessen blijft achter in Spanje als zijn club het opneemt tegen Ajax. De Nederlander is de eerste doelman van Valencia, maar raakte afgelopen weekend (tegen Levante) geblesseerd. Jaume Doménech is de vervanger, net als al 3 keer in La Liga dit seizoen. Daarin kreeg de Spanjaard 6 goals om de oren. Doménech is een prima doelman, hoor, maar geen Cillessen.

3. Ruimte

Valencia moét winnen om door te gaan in de Champions League. Hoewel Ajax graag wil winnen om groepswinnaar te worden, is een overwinning niet noodzakelijk. Valencia zal vroeg of laat dan ook met wat risico moeten gaan spelen om te scoren, waardoor er ruimte ontstaat achterin.

4. Een kolkende Arena

Ruim 50.000 supporters gaan er alles aan doen om Ajax naar de overwinning te schreeuwen. De Johan Cruijff Arena heeft iets magisch bij Champions League-avonden en dat zal tegen Valencia niet anders zijn.

5. Onana en Ziyech

Van André Onana was het onzeker of hij onder de lat zou staan, maar het laatste nieuws zegt dat het allemaal goed komt met De Kat uit Kameroen. Hakim Ziyech was geen twijfelgeval, maar toch is het heel lekker dat de beste man fit is en speelt. The Wizard gaat wel voor een feestje zorgen.