Aan welk scenario kan Oranje zich nog vastklampen?

Aan welk scenario kan Oranje zich nog vastklampen?

admin • 01:10, 11-10-2015 / Laatste Update: 09:47, 13-12-2023

Het Nederlands elftal hield de hoop op deelname aan het EK 2016 zaterdagavond in leven door in Astana zijn sportieve plicht te doen tegen Kazachstan (2-1). De ploeg van Danny Blind zag concurrent Turkije later op de avond in Tsjechië met 2-0 winnen, waardoor plaatsing aan een zijden draadje hangt. Aan welk scenario kan Oranje zich nog vastklampen?

Voor Oranje zijn de play-offs het maximaal haalbare, dat wisten we voor het duel met Kazachstan al. Achter het al geplaatste IJsland en Tsjechië maakt Nederland met de Turken uit wie zich plaatst voor de beslissingswedstrijden.

Oranje speelt dinsdag in de Arena tegen Tsjechië, Turkije ontvangt IJsland. Als beide ploegen met een gelijk aantal punten eindigen in groep A, plaatsen de Turken zich vanwege een beter onderling resultaat (1-1, 3-0). Dat betekent dat voor Nederland nog maar één scenario positief uitvalt: er moet gewonnen worden van de Tsjechen, terwijl Turkije voor eigen publiek onderuit gaat tegen IJsland. Oranje zou dan op 16 punten komen en de Turken blijven op 15 staan.

Lees ook: Speelster Ajax scoort en laat bh zien (video)

Lees ook: ‘IJsland gaat er alles aan doen om Oranje te helpen’

Lees ook: Misschien toch weer dramamotor Renault voor Red Bull