ADO doet uitstekende zaken in strijd tegen degradatie dankzij goal in 1e minuut

Martijn Baars • 18:22, 02-04-2017 / Laatste Update: 09:07, 08-01-2024

ADO Den Haag heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In eigen huis waren de Hagenezen veel te sterk voor Roda JC. Het Kyocera-stadion was getuige van eindelijk weer eens een dikke zege. Het werd 4-1 voor de thuisclub.

Voor het eerst in dik 2 jaar lukte het ADO om binnen een half uur twee keer te scoren. Eerst was daar Sheraldo Becker, die al na 1 minuut raak schoot: 1-0. Vervolgens kreeg ADO in de 27e minuut ook nog een penalty, die werd benut door Abdenasser El Khayati (2-0).

Havenaar gooit duel in het slot

ADO deed het daarna rustiger aan en liet Roda wat meer aan de bal. De ploeg van trainer Yannis Anastasiou kon alleen helemaal niks klaarspelen. Aan de andere kant viel in de tweede helft dankzij Mike Havenaar de beslissing (3-0).

In de slotfase werd de inmiddels doodgebloede wedstrijd toch nog leuk. Guyon Fernandez maakte de 4-0, waarna El Makrini de eindstand op 4-1 bepaalde.