Advocatenkantoren melden zich massaal bij Cambuur na KNVB-besluit

Trevor Wagener • 22:05, 25-04-2020 / Laatste Update: 21:45, 08-01-2024

Door het besluit van de KNVB van vrijdag, over hoe de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie afgedaan worden nu er door het coronavirus niet gevoetbald kan worden, is Cambuur 1 van de grote 'verliezers'. Samen met De Graafschap is Cambuur de dupe: zij stonden op promoveren in de Keuken Kampioen Divisie. Vanuit alle hoeken en gaten melden zich mensen om de Leeuwarders te helpen.

Vooral advocaten, sponsoren en fans steken Cambuur een hart onder de riem. "Inmiddels hebben 12 advocatenkantoren zich bij Cambuur gemeld voor juridische steun tegen het besluit van de KNVB. Veel sponsoren en supporters willen helpen wat betreft de kosten", zei sportjournalist Sander de Vries op Twitter.

Gedoe

Het zou het 1e seizoen zijn waarin 2 ploegen rechtstreeks promoveerden en degradeerden. Hierdoor komen eredivisieclubs ADO Den Haag en RKC Waalwijk met de schrik vrij. Beide ploegen blijven komend seizoen in de Eredivisie, zoals de KNVB vrijdag beoordeelde. Over het besluit van de voetbalbond om niemand te laten promoveren of degraderen van of naar de Eredivisie, werd met veel tumult ontvangen.