Ajax begint trainingskamp in Oostenrijk met zege op Istanbul Basaksehir (video's)

BSR

Trevor Wagener • 22:07, 14-07-2019 / Laatste Update: 11:49, 12-12-2023

Landskampioen Ajax heeft het 1e potje op het trainingskamp in Oostenrijk winnend afgesloten. De Amsterdammers versloegen het Turkse Istanbul Basaksehir met 2-1.

De ploeg van coach Erik ten Hag maakte tegen de nummer 2 van Turkije vooral voor rust een sterke indruk. De basis 11, met aanvoerder Dusan Tadic als uitblinkende aanjager, speelde bij vlagen flitsend combinatiespel. Na gevaarlijke schoten van Perr Schuurs, Kasper Dolberg en Dusan Tadic kwam Ajax na een half uur op 1-0.

Een snelle combinatie door de as tussen Carel Eiting, Dusan Tadic en Donny van de Beek eindigde bij Kasper Dolberg, die de bal gemakkelijk binnenwerkte. Na rust kwam Ajax in Bramberg am Wildkogel met 10 andere spelers op het veld. Alleen doelman Bruno Varela mocht blijven staan.

Eindstand bepaald

Ook in de 2e helft kwam Ajax tegen de Turkse tegenstander, waar Eljero Elia alleen de 1e helft speelde, nauwelijks in de problemen. 20 minuten voor tijd verdubbelde Ajax de voorsprong. Na voorbereidend werk van Jurgen Ekkelenkamp ging de bal na een scrimmage via een Turks been en de lat achter de doellijn.

5 minuten later bepaalde Kerim Frei namens Istanbul Basaksehir de eindstand op 2-1. Ajax is sinds zaterdag afgereisd naar de Oostenrijkse Alpen voor de voorbereiding. De komende dagen staan trainingen op het programma waarna de week op donderdag wordt afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het Engelse Premier League-club Watford.