Ajax geeft update over situatie Blind
i

BSR Agency

Ajax geeft update over situatie Blind

Martijn Baars • 16:24, 26-08-2020 / Laatste Update: 18:28, 04-01-2024

Ajax heeft woensdagmiddag een update gegeven over de situatie omtrent Daley Blind. "Hij voelt zich naar omstandigheden goed", stelden de Amsterdammers. De uitslagen van het onderzoek worden echter nog afgewacht.

"Daley Blind viel dinsdag tijdens Ajax – Hertha BSC uit. Hij voelt zich naar omstandigheden goed en was vanochtend op Sportcomplex de Toekomst. Hij wordt nader onderzocht en wacht de uitslagen van deze onderzoeken af voordat hij de training weer hervat", zo luidt het korte statement van Ajax. 

Zomaar liggen

Blind liet de fans in de Johan Cruijff Arena flink schrikken. De Ajacied ging in de 79ste minuut van het oefenduel Ajax-Hertha (1-0) zomaar liggen in het strafschopgebied. Meteen stroomden spelers toe. Nadat toegesnelde leden van de medische staf hem hadden onderzocht, kon Blind zelfstandig het veld verlaten. 

Ontstoken hartspier

Erik ten Hag stelde na afloop van de wedstrijd al dat het goed met Blind ging, maar Ajax kondigde meteen een onderzoek aan. De 30-jarige Blind stond vorig seizoen immers ook al 2 maanden aan de kant met een ontstoken hartspier. Hij ging op 10 december vorig jaar tijdens de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Valencia naar de grond, terwijl er niemand bij hem in de buurt stond. Onderzoek in een ziekenhuis wees uit dat zijn hartspier was ontstoken. Vervolgens werd er een defibrillator bij de verdediger aangebracht. De Ajacied hervatte medio februari de groepstraining, nadat doktoren toestemming hadden gegeven.