Alle andere Oostenrijkse clubs beschuldigen LASK Linz van overtreden coronaregels
i

REUTERS

Alle andere Oostenrijkse clubs beschuldigen LASK Linz van overtreden coronaregels

Martijn Baars • 20:54, 14-05-2020 / Laatste Update: 00:53, 05-01-2024

LASK Linz is door andere clubs beschuldigd van het houden van trainingssessies die de coronavirusregels overtreden. De spelers van de koploper in de Oostenrijkse competitie zouden niet voldoende afstand houden en op video’s zou te zien zijn hoe voetballers directe duels aangaan. LASK beschuldigt op zijn beurt de rivalen van bedrijfsspionage.

11 van de 12 clubs die de Oostenrijkse competitie gaan hervatten kwamen met een gezamenlijke verklaring waarin zij de praktijken van LASK afkeuren. "We zijn echt erg teleurgesteld, want we hebben de afgelopen weken alles gedaan wat we konden om de trainingen en wedstrijden te hervatten. Alles wordt dan getorpedeerd door zulke dodelijke acties.”

Criminelen

Linz-directeur Andreas Protil vertelde persbureau AP dat 2 mannen ‘s nachts hadden ingebroken op het oefenterrein van de club en videobewakingscamera’s hadden geïnstalleerd, en voegde eraan toe dat het incident bij de politie was gemeld. "We zijn geschokt dat er duidelijk andere partijen zijn die bereid zijn met behulp van criminelen in ons clubgebouw in te breken om te spioneren. De daders zijn gefilmd en worden nu onderzocht”, zei Protil.

Groepjes van 6

De Oostenrijkse regering stond teams toe om op 20 april te beginnen met trainen onder strikte regels, waardoor ze beperkt waren tot groepen van 6. Vanaf vrijdag zijn volledige trainingen toegestaan. De competitie wordt begin juni hervat.