Alle hoop bij Bournemouth is gevestigd op Aké in 'belangrijkste duel uit onze loopbaan'
i

AP

Alle hoop bij Bournemouth is gevestigd op Aké in 'belangrijkste duel uit onze loopbaan'

Martijn Baars • 17:56, 24-07-2020 / Laatste Update: 10:31, 07-01-2024

Eddie Howe hoopt dat hij zondag in de slotwedstrijd van het seizoen tegen Everton kan beschikken over Nathan Aké. De Nederlandse verdediger, international van Oranje, miste de laatste 2 duels van Bournemouth vanwege een liesblessure. 

"Nathan is een heel belangrijk onderdeel van ons team, maar we zullen tot het laatste moment moeten wachten om te weten of hij kan meedoen", zei Howe.

Lees ook: zo ZIEK spannend wordt de laatste speeldag van de Premier League

Kleine kans op handhaving

Bournemouth heeft nog een kleine kans om te ontsnappen aan degradatie uit de Premier League en moet daarvoor in ieder geval zelf winnen bij Everton. "Dit wordt de belangrijkste wedstrijd uit onze loopbaan", zei de 42-jarige Howe, die al sinds 2012 als manager bij Bournemouth werkt. "We hebben alleen controle op wat we zelf doen. We gaan er alles aan doen om te winnen en laten we dan hopen dat de andere resultaten onze kant op vallen."

Aston Villa en Watford

Bournemouth heeft 3 punten minder dan Watford en Aston Villa. Watford sluit de competitie af tegen Arsenal, Aston Villa speelt bij West Ham United. 2 van de 3 clubs degraderen samen met Norwich City naar de Championship.