Alles of niets voor Liverpool tegen FC Basel

Alles of niets voor Liverpool tegen FC Basel

06:31, 09-12-2014 / Laatste Update: 10:57, 13-12-2023

LIVERPOOL - Voor Liverpool is het dinsdag alles of niets in de Champions League. De ploeg van de geplaagde manager Brendan Rodgers moet in de laatste groepswedstrijd op Anfield winnen van FC Basel om de 8e finales te bereiken.

De Zwitserse kampioen verdedigt een voorsprong van 2 punten op Liverpool en Ludogorets, dat voor een loodzware opgave staat tegen titelverdediger Real Madrid.

2002
De 'Koninklijke' is met de maximale score van 15 punten al lang zeker van een plek bij de laatste 16 clubs. Liverpool heeft een overwinning nodig om voor het eerst in 6 jaar te overwinteren in de Champions League. In 2002 streden de 'Reds' ook met Basel om een plek in de volgende ronde, ook toen moest de Engelse club winnen. Liverpool kwam echter niet verder dan 3-3, waardoor de Zwitsers verder gingen.

Juventus
In groep A heeft Juventus tegen het al gekwalificeerde Atlético Madrid een punt nodig om verder te gaan. AS Monaco en Zenit Sint-Petersburg strijden in groep C in een rechtstreeks duel om het 2e ticket voor de volgende ronde. In groep D zijn alle beslissingen al gevallen, alleen de 1e plek staat nog op het spel.