Amateurkeeper gewond raakt door vuurwerk, scheidsrechter staakt duel al voor de aftrap
i

Twitter @JvEverdingen

Amateurkeeper gewond raakt door vuurwerk, scheidsrechter staakt duel al voor de aftrap

Trevor Wagener • 20:44, 01-06-2019 / Laatste Update: 08:41, 07-01-2024

De pot tussen NSVV en Altena in het dorpje Numansdorp is zaterdagmiddag gestaakt, en dat terwijl er nog gefloten moest worden voor de aftrap. De reden? De keeper van Altena raakte gewond door vuurwerk dat op het veld werd gegooid. De arbiter van dienst wees iedereen weer naar binnen en besloot al snel de wedstrijd definitief te staken.

Keeper van Altena is geraakt door vuurwerk en gaat naar de grond. Wedstrijd vooralsnog uitgesteld. Scheidsrechter stuurt iedereen naar binnen. Bekeken wordt hoe keeper eraan toe is. Kan hij niet verder, wordt wedstrijd gestaakt. pic.twitter.com/2jvROPqNwb

— Jasper v Everdingen (@JvEverdingen) 1 juni 2019

Dit meldt het Brabants Dagblad. Beide clubs droomden van promotie naar de 1e klasse, maar die droom eindigde in een groot drama. Een groep supporters van NSVV wilde de eigen ploeg opzwepen door achter het doel van de bezoekers massaal vuurwerk af te steken.

No pyro no party

Knal- en siervuurwerk zorgden voor een sfeervolle start van een voetbalmiddag in Numansdorp. Totdat een jongen vuurwerk op het veld gooide, dat vlak bij doelman Rob de Groot van Altena ontplofte. De keeper ging meteen naar de grond, met zijn handen op zijn oren.

Op en rond het veld zat de schrik er meteen in. Spelers van NSVV staken de handen in de lucht uit onbegrip voor deze domme actie. Duidelijk was dat de keeper door de harde klap dizzy was en niet meteen verder kon voetballen. De scheidsrechter stuurde daarop beide teams meteen weer terug naar de kleedkamer.

Geen bal gerold

De speaker riep om dat als de keeper niet verder kon, er niet meer gevoetbald zou worden. Dat was inderdaad wat de arbiter besloot. Supporters verlieten teleurgesteld en vol ongeloof de tribune. De spelers van NSVV waren er ziek van dat het seizoenstoetje waar ze zo lang naar uitgekeken hebben, door 1 idioot werd verpest.

Wat de consequenties zullen zijn, is nog even afwachten. Duidelijk is dat NSVV beelden heeft van het voorval en de dader, die geen lid van NSVV is, meteen van het terrein is verwijderd. De club weet gelukkig wel wie de dader is en zal aangifte doen bij de politie.

Vlaggen worden opgeruimd. Wedstrijd definitief gestaakt. Er wordt vandaag niet gevoetbald. Wat consequenties zijn, is afwachten. NSVV weet wie schuldige is en gaat aangifte doen. Wat feest moest worden, eindigt door onverlaat in grote teleurstelling, nog voor bal gerold heeft. pic.twitter.com/0CgvO0M2be

— Jasper v Everdingen (@JvEverdingen) 1 juni 2019