Argentinië en Uruguay scoren dikke voldoende voor laatste test voor Copa América

AFP

admin • 11:32, 08-06-2019 / Laatste Update: 09:48, 07-01-2024

Argentinië en Uruguay hebben hun voorbereiding op de Copa América, die vrijdag van start gaat in Brazilië, allebei winnend afgesloten. De Argentijnen waren veel te sterk voor Nicaragua (5-1), Uruguay won eenvoudig met 3-0 van Panama.

In het Estadio San Juan del Bicentenario in San Juan, in het westen van Argentinië iets ten noorden van Mendoza, speelde Argentinië alleen voor rust op volle sterkte. Lionel Messi was met 2 goals kort achter elkaar in de slotfase van de 1e helft de grote man voor de Argentijnen.

Na rust mocht de 2e keus zich laten zien in de uitzwaaiwedstrijd voor vertrek naar Brazilië. Lautaro Martinez verdubbelde de voorsprong met 2 goals, Roberto Pereyra maakte 10 minuten voor tijd de 5 vol. Nicaragua kreeg in de laatste minuut zijn eretreffer via Juan Barrera uit een strafschop.

Argentinië speelt de 1e wedstrijd in de Copa América op 15 juni tegen Colombia.

Suárez scoort voor Uruguay

In het Centenario in Montevideo kwamen bij Uruguay de grote sterren Luis Suárez en Edinson Cavani pas na rust in het veld. Tot dan toe speelde de ploeg van trainer Óscar Tábarez nogal plichtmatig tegen het eveneens zwakke Panama.

Uit een van de weinige kansen zorgde Maximiliano Gomez voor de 1-0 ruststand. Mede door de inbreng van Suárez en Cavani speelde Uruguay na rust veel dynamischer. De voormalige Ajacied maakte halverwege de 2e helft uit een vrije trap de 2-0, Federico Valverde zorgde 10 minuten voor tijd voor de eindstand.

Het 1e duel van Uruguay op de Copa América is op 16 juni tegen Ecuador.