Argentinië neemt maar 2 dispensatiespelers meer naar Rio
i

Pro Shots

Argentinië neemt maar 2 dispensatiespelers meer naar Rio

admin • 10:42, 07-07-2016 / Laatste Update: 09:23, 05-01-2024

De Argentijnse voetbalploeg doet met twee dispensatiespelers mee aan de Olympische Spelen in Brazilië. Bondscoach Julio Olarticoechea presenteerde een selectie van achttien spelers, van wie er twee zijn geboren voor 1 januari 1993, doelman Gerónimo Rulli en verdediger Victor Cuesta. Ieder land mag drie 'oudjes' meenemen naar de Spelen, maar Olarticoechea hield het bij de 24-jarige Rulli en de drie jaar oudere Cuesta.

5 Europese voetballers

De olympische selectie van Argentinië bestaat vooral uit spelers uit eigen land. Olarticoechea, voorlopig de bondscoach van Argentinië na het vertrek van Gerardo Martino, heeft vijf man geselecteerd die in Europa voetballen: doelman Rulli (Real Sociedad), de middenvelders Manuel Lanzini (West Ham United) en Joaquin Correa (Sampdoria) en de aanvallers Angel Correa en Luciano Vietto van Atlético Madrid. Argentinië treft op de Spelen in de groepsfase Portugal, Algerije en Honduras.

De Albicelestes wonnen acht jaar geleden in Peking aan de hand van Lionel Messi olympisch goud, bij Londen 2012 ontbrak Argentinië.