Aston Villa-keeper Reina vecht tegen corona: 'Ik kreeg 25 minuten lang geen lucht’
i

REUTERS

Aston Villa-keeper Reina vecht tegen corona: 'Ik kreeg 25 minuten lang geen lucht’

Martijn Baars • 13:39, 01-04-2020 / Laatste Update: 20:56, 04-01-2024

Pepe Reina (37) zou er geen enkele moeite mee hebben als er besloten wordt het Premier League-seizoen te beëindigen. De doelman van Aston Villa raakte besmet met het coronavirus en vreesde even voor zijn leven toen hij 25 minuten lang geen lucht meer kreeg.

"Ik ben de strijd tegen het coronavirus nu aan het winnen, maar ik heb de slechtste momenten van mijn leven meegemaakt. Het moeilijkste moment was toen ik 25 minuten geen lucht meer kreeg. Het waren eindeloze minuten van angst, alsof iemand mijn keel dicht kneep", aldus Reina, die na zijn ervaring met het coronavirus als geen ander begrijpt dat voetbal slechts een bijzaak in het leven is.

'Ik was eerst heel moe'

Tegen Mirror vertelt Reina over de periode waarin hij kampte met de symptomen van het virus: "Ik was eerst heel moe. Daarna kreeg ik koorts, een droge hoest en een hoofdpijn die maar niet weg ging. Ik voelde me constant vermoeid. Ik bleef toen de 1e 8 dagen thuis", aldus Reina. 

'Het maakt me niets meer uit'

"Voetbal staat nu ver op de achtergrond. Het maakt me niets meer uit, echt niet. Het gaat erom dat iedereen gezond blijft. Voetbal kan nu geen prioriteit zijn en het is niet belangrijk om de competitie af te maken. Ik snap wat dat allemaal voor invloed heeft, maar er zijn gewoon veel meer dingen die belangrijker zijn dan dat. 30 april gaan we in elk geval niet halen, dat lijkt me wel duidelijk. Zodra iedereen weer gezond is, kunnen we pas gaan beslissen over data en wedstrijden. Tot die tijd is het zinloos om over voetbal te praten."