Atletico en Barcelona leggen lekker potje op de mat en spelen 1-1 gelijk

Martijn Baars • 00:41, 15-10-2017 / Laatste Update: 07:14, 05-01-2024

FC Barcelona heeft met een beetje geluk nog steeds 0 verliespartijen dit seizoen achter z'n naam staan. Uit bij Atletico Madrid zorgde Luis Suarez 10 minuten voor tijd pas voor de gelijkmaker. Het werd in het Wanda Metropolitano 1-1 in de eerste Spaanse topper.

Een heerlijk potje werd er op de mat gelegd in Madrid. Met hoogstandjes over en weer was het genieten geblazen. Dat was het ook van de goal. Saul Niguez krulde de bal op randje-16 buiten bereik van keeper André Ter Stegen: 1-0.

Na die 1-0 nam Barcelona het initiatief over. Maar zonder echt gevaarlijk te worden. Pas in de 2e helft kwam Barça in de buurt van de gelijkmaker. Lionel Messi schoot een vrije trap op de paal naast keeper Jan Oblak.

Maar 10 minuten voor tijd kwam de verdiende gelijkmaker alsnog. Luis Suarez kopte via de grond binnen na een schitterende voorzet van Sergi Roberto.

Barça nog altijd ongeslagen

De Catalanen blijven na 8 duels aan kop in La Liga. De ploeg van trainer Ernesto Valverde is nog altijd ongeslagen. Atletico is de nieuwe nummer 3. Real Madrid won eerder op zaterdag met een hoop moeite van Getafe. Het werd 1-2 en daardoor staat Real 2e.