Atlético stelt kampioensfeestje Barça nog even uit

REUTERS

Martijn Baars • 20:30, 29-04-2018 / Laatste Update: 07:24, 05-01-2024

Barcelona moet zondag om 20.45 uur zelf gaan proberen kampioen van Spanje te worden. Atlético won moeizaam met 0-1 op bezoek bij Alaves. Bij puntenverlies van de ploeg van coach Diego Siemeone was Barça al kampioen zonder zelf te spelen.

Makkelijk ging het niet voor Atlético. Fernando Torres kreeg na 71 minuten dé kans om de score te openen, maar de Spaanse spits faalde vanaf 11 meter. Zeven minuten later kreeg de nummer 2 van La Liga een herkansing. Die greep Kevin Gameiro met beide handen aan. De Fransman scoorde vanaf de stip het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd. Angel Correa kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd nog een tweede gele en dus rode kaart.

Gat met Barça

Door die minimale overwinning moet Barcelona straks (20.45 uur) tegen het Deportivo La Coruña van coach Clarence Seedorf zelf proberen het kampioenschap in de wacht te slepen. Het verschil tussen de koploper en Atletí is 8 punten. Atlético heeft nog maar 3 wedstrijden tegoed. Barcelona na vandaag nog 4.