Augsburg en Köln scoren beiden laat, maar schieten weinig op met gelijkspel

admin • 21:57, 07-06-2020 / Laatste Update: 16:53, 08-01-2024

Ruim 85 minuten was het laatste duel in speelronde 30 tussen FC Augsburg en 1. FC Köln het bekijken amper waard, maar met 2 doelpunten in de laatste 5 minuten zat het venijn hem toch in de staart: 1-1.

Gemiste strafschop

Tot de 85ste minuut was een gemiste strafschop in de eerste helft de meest gedenkwaardige gebeurtenis. Köln-doelman Timo Horn ging in de fout, maar herstelde zijn misser direct door de penalty van Florian Niederlechner te stoppen. Daarna gebeurde er nagenoeg niks tot invaller Anthony Modeste de bezoekers met een fraai schot op 0-1 zette.

Köln zo goed als veilig

Daarmee leek Köln vlak voor tijd de zege binnen te halen, maar amper 3 minuten later maakte Philipp Max toch nog gelijk. Bij een zege was één van beide ploegen zo goed als zeker geweest van nog een jaar Bundesliga. Door het gelijke spel blijft het gat met plek 16 (promotie/degradatie) voor Augsburg 4 punten en voor Köln 7 punten. Er moeten nog 4 speelronden worden afgewerkt dit seizoen.