Geduwde ballenjongen heeft kritiek op Ten Hag: 'Stom en onnodig'
i

BSR/Orange Pictures

Geduwde ballenjongen heeft kritiek op Ten Hag: 'Stom en onnodig'

admin • 21:08, 28-01-2020 / Laatste Update: 09:26, 05-01-2024

De 13-jarige Justian was afgelopen zondag tijdens de nederlaag van Ajax tegen FC Groningen 1 van de hoofdrolspelers. De ballenjongen werd geduwd door Ajacied Traoré en vindt het vooral stom hoe er daarna op werd gereageerd.

Hij heeft vooral kritiek op Ajax-trainer Erik ten Hag, die na het incident afkeurend reageerde. Richting Justian dan. "Ik vond vooral het vingertje van Erik ten Hag heel stom en onnodig."

"Gebeurt dit weer"

Maar wat gebeurde er volgens hem precies? Hij legt het uit aan het Dagblad van het Noorden. "Hij pakte de bal en gaf daarna nog een flinke duw. Terwijl ik de bal netjes aangaf. Het was niet zo dat ik de bal liet vallen, of zo. Traoré wilde waarschijnlijk dat ik de bal zou gooien, maar onze leider heeft ons verteld dat we de bal gewoon aan moeten geven. Dus deed ik het netjes en hield ik me aan de regels. Gebeurt dit weer."

Betekent dit dat hij geen seconde tijd probeerde te rekken? Niet helemaal. "FC Groningen is mijn club, dus wil ik ook dat we winnen. Ik merkte aan de spelers dat zij er ook al mee bezig waren. Sergio Padt haalde de bal zelf op voor een doeltrap, terwijl er een paar ballenjongens achter het doel stonden. Dat zegt genoeg."

Goedmakertje

Groningen won uiteindelijk met 2-1 en Traoré maakte het moment later nog goed door zijn shirt aan Justian te geven. "Traoré zei ‘sorry’, ik kreeg zijn shirt en hij liep weg. Ajuus."