🎥 | Barcelona mag VAR bedanken en wint nipt van Sociedad

admin • 21:25, 07-03-2020 / Laatste Update: 21:56, 07-01-2024

Het ging bepaald niet vanzelf, maar Barcelona heeft in de Spaanse competitie nipt van bekerfinalist Real Sociedad gewonnen. Lionel Messi benutte een strafschop, nadat de VAR hands bij de Basken zag.

Zo'n 10 minuten voor tijd viel het bevrijdende doelpunt. De VAR zag hoe Mikel Oyarzabal duidelijk hands maakte in zijn eigen strafschopgebied. Daarna was het voor Messi een makkie om vanaf de stip raak te schieten. Diep in blessuretijd leek Jordi Alba de 2-0 te maken, maar de VAR zag dat het buitenspel was. Daarna was de wedstrijd direct afgelopen.

Koploper

Barcelona gaat hierdoor tijdelijk over Real Madrid heen en is zo eventjes koploper in de Spaanse Liga. De Madrilenen hebben nog een wedstrijd tegoed, want zondagavond spelen zij uit tegen Real Betis.