Beckenbauer stopt aangedaan bij Sky en zwaait af met zijn geliefde club

Beckenbauer stopt aangedaan bij Sky en zwaait af met zijn geliefde club

admin • 22:06, 16-03-2016 / Laatste Update: 00:44, 08-01-2024

De Duitse voetbalgrootmeester Franz Beckenbauer (70) houdt het deze week als vertrouwde analist bij Sky in Duitsland op eigen initiatief voor gezien. De return woensdagavond tussen zijn geliefde club Bayern München en Juventus in de achtste finales van de Champions League zal de laatste wedstrijd zijn voor Der Kaiser.

Volgens de officiële lezing heeft de oud-international en oud-bondscoach van Duitsland er tabak van. ,,Ik ben al ruim vijftig jaar een publiek figuur. Ik ben ontelbare keren rond de wereld gereisd. Het wordt tijd om wat meer rust te nemen'', liet Beckenbauer weten.

Overlijden van zijn zoon speelt ook mee volgens Sky

Volgens Sky doet Beckenbauer ook vanwege het overlijden vorig jaar van zijn zoon Stephan, na een langdurig ziekbed, een stapje terug. Hij heeft meer tijd nodig om die klap te verwerken. Ook alle commotie rond de toewijzing aan Duitsland van het WK voetbal in 2006, waarbij de voormalige libero een dubieuze rol heeft gespeeld, zou Beckenbauer nogal hebben aangegrepen. Zijn populariteit is sinds de onthulling van de Duitse WK-affaire behoorlijk gedaald in eigen land.