Belgen worden niet vrolijk van klassieker: 'Niet meer wat het geweest is'
i

Pim Ras Fotografie

Belgen worden niet vrolijk van klassieker: 'Niet meer wat het geweest is'

admin • 14:20, 17-10-2018 / Laatste Update: 11:21, 07-01-2024

De best bekeken Oranje-interland van 2018 wordt in Belgie minder goed ontvangen. Het stadion was half leeg, beide ploegen speelden met een B-elftal en vooral van de kant van de Rode Duivels hadden de Belgen meer inzet verwacht. ,,Wat België en Nederland bezielde om deze derby van de Lage Landen te spelen is een raadsel."

Zowel De Morgen als Het Laatste Nieuws, twee van de grootste kranten in België, spraken van een doodsaaie wedstrijd in Brussel. De Morgen was maar weinig enthousiast over de nieuwe generatie, al waren ze blij dat er geen nieuwe Nigel de Jong tussen liep: ,,Alle fouten bleven beperkt tot tactische overtredingen."

Overbodig

De krant vond de wedstrijd naast saai ook overbodig: ,,Wat België en Nederland bezielde om drie en vier dagen na twee belangrijke wedstrijden en drie dagen vóór een nieuwe competitiespeeldag een derby van de Lage Landen op poten te zetten, is een raadsel. Het wordt wachten op nog eens een echte interland mét inzet om de nieuwe onderlinge hiërarchie te bepalen."

Nooddefensie

Het Laatste Nieuws vond het nog bijzonder dat de Belgen met zo'n slechte verdediging (Alderweireld moest noodgedwongen naast Derrick Boyata en Jason Denayer spelen) nog redelijk gemakkelijk met 1-1 overeind konden blijven: ,,Met deze nooddefensie had je erger kunnen verwachten.” De conclusie: ,,Die derby's der Lage Landen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Als het Legioen al niet geïnteresseerd is. 1-1. Doei."