'Belgische arbiters geven kaartjes aan fans FC Utrecht'
i

BELGA

'Belgische arbiters geven kaartjes aan fans FC Utrecht'

Sjors Tanis • 21:25, 22-01-2019 / Laatste Update: 20:04, 12-12-2023

3 Belgische scheidsrechters hebben zondag voor de wedstrijd KAA Gent - Anderlecht hun 'scheidsrechterskaart' afgestaan aan leden van de harde kern van FC Utrecht. Dat zegt de veiligheidsdirecteur van AA Gent.

Tot de zomer van 2020 krijgen de scheidsrechters, die niet fluiten in de hoogste klasse, geen kaarten meer van KAA Gent.

Persoonlijke tickets

Belgische scheidsrechters hebben de mogelijkheid om een ticket te vragen als ze een wedstrijd willen bezoeken. Zo bedankt de Belgische voetbalbond hen voor hun bijdrage aan het voetbal. ,,Maar die tickets zijn strikt persoonlijk", zegt Dirk Piens, veiligheidsdirecteur van KAA Gent. ,,Ze mogen zeker niet gebruikt worden om Nederlandse supporters ons stadion binnen te loodsen.”

Op uitnodiging van fans van KAA Gent kwamen 17 leden van de harde kern van FC Utrecht zondag naar Gent voor de wedstrijd tegen Anderlecht. Zeker 3 Nederlanders hadden een ticket dat speciaal bedoeld is voor scheidsrechters. De arbiters hebben aan Gent laten weten dat ze niet wisten wie hun kaartjes zouden gebruiken.