Besmette Samp-spits liep bijna coronatest mis
i

ANP

Besmette Samp-spits liep bijna coronatest mis

admin • 20:50, 21-03-2020 / Laatste Update: 19:08, 05-01-2024

Manolo Gabbiadini onthulde zaterdag dat hij de coronatest bijna aan zich voorbij had laten gaan. De Sampdoria-aanvaller was vorige week na Daniele Rugani de 2e speler in Italië die het coronavirus opliep. Hij voelt zich schuldig voor zijn onvoorzichtigheid.

"Als de dokter me had gezegd dat ik een dag had moeten wachten, dan had ik de test niet eens gedaan, want ik voelde me goed”, zegt Gabbiadini (28) in La Gazzetta dello Sport. "Misschien was ik dan wel naar de markt gegaan en had ik geriskeerd dat ik een ouder persoon zou besmetten, zonder dat ik het zou weten. Die gedachte kwelt me.”

Slecht nieuws

Gabbiadini voelde zich na een slechte nacht en lichte verhoging weer prima, maar liet zich op verzoek van zijn vrouw toch testen. De 11-voudig international van Italië werd een dag later gebeld door de clubarts van Sampdoria met slecht nieuws. "Ik dacht dat hij een grapje maakte want mijn temperatuur was weer helemaal normaal.”

Ongemerkt besmet

Behalve Gabbiadini liepen nog 6 teamgenoten bij Sampdoria het virus op. "Ik denk dat er veel meer mensen besmet zijn zonder het te weten. Dit gevecht kunnen we alleen winnen door discipline en het accepteren van de regels.”