Bevriende supporters De Graafschap en Telstar dreigen met acties door combiregeling
i

Pro Shots

Bevriende supporters De Graafschap en Telstar dreigen met acties door combiregeling

Martijn Baars • 20:29, 03-05-2018 / Laatste Update: 22:20, 08-01-2024

De fans van Telstar en De Graafschap waren maar wat blij toen hun beide teams aan elkaar gekoppeld werden in de tweede ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie. De supportersgroepen van beide Jupiler League-teams zijn al jarenlang bevriend. Maar nu dreigen ze met acties.

De burgemeesters van Doetinchem (De Graafschap) en Velsen (Telstar) verplichten de supporters om met een combiregeling de uitwedstrijden te bezoeken. Een verplichte bus- en autocombi is het resultaat, terwijl de supporters zelf met vrij vervoer naar hun maten willen.

Brief

De supporters van beide clubs hebben samen een brief geschreven naar de burgemeesters, waarin ze eisen dat ze met vrij vervoer mogen afreizen naar elkaars club. In die brief staat onder andere: 'Onze supportersgroepen zijn al jarenlang goed bevriend met elkaar. En vrienden ben je in lief en leed. Die band gaat al jaren terug. Van ons gezamenlijk clubicoon Simon Kistemaker tot de indringende herdenking op De Vijverberg na het overlijden van Telstar-speler Luciano van den Berg: we hebben van alles meegemaakt samen, allerlei emoties ervaren. Mede daarom is onze band zo sterk en zijn de onderlinge wedstrijden de laatste jaren steevast volksfeesten, die als voorbeeld worden gezien door het hele land. En zoals het gaat bij wedstrijden, is er dan vaak een verliezer, maar dat heeft nog nooit tot onlusten geleid.'

'De belangen zijn groter'

Volgens de brief is de reden voor de combiregeling dat de burgemeesters bang zijn dat de belangen tijdens de play-offs groter zijn dan tijdens een normale competitiewedstrijd en dat daardoor het gevaar op ongeregeldheden groter zou zijn.