Opvallend: bizar weinig clubs scoorden dit weekend in de eredivisie
i

BSR/ Orange Pictures

Opvallend: bizar weinig clubs scoorden dit weekend in de eredivisie

admin • 19:56, 08-12-2019 / Laatste Update: 06:13, 05-01-2024

De eredivisie staat normaal gesproken bekend als een schiettent, waarin supporters zich altijd wel vermaken, maar in de 16e speelronde van 'onze' competitie was daar niks van te merken. Bijzonder weinig clubs wisten dit weekend überhaupt te scoren!

Nadat ook Sparta - Heracles was afgelopen (0-0, gaap!) bleken maar liefst 11 ploegen NIET doel te hebben getroffen. Het begon met Ajax, nadat zij in de ArenA met 0-2 verloren van Willem II, maar de Amsterdammers bleken lang niet de enigen die het kruid droog hielden.

Saaie zaterdag

Zaterdag scoorden ADO en Twente niet tegen elkaar (0-0), Fortuna Sittard maakte geen goal in de 5-0 nederlaag tegen PSV en Emmen en PEC deden hetzelfde tegen VVV en AZ: niet scoren.

Nog ergere zondag

Zondag was misschien wel het dieptepunt. Zowel Vitesse - Feyenoord als Sparta - Heracles eindigde doelpuntloos, terwijl Groningen in eigen huis niet doel trof tegen FC Utrecht. RKC - Heerenveen was de enige wedstrijd dit weekend waarin beide ploegen scoorden. De Friezen wonnen toen met 1-3.

In totaal werd er slechts 17 keer gescoord.

Bijna 20 jaar geleden

De laatste keer dat er zo weinig werd gescoord, was vermoedelijk in het seizoen 2001/2002. Toen zouden er 12 ploegen op de 0 blijven steken. Dat zegt wandelende voetbalencyclopedie Michel Abbink, dus grote kans dat het waar is.

Laatste speeldag 2001/02 waren het er 12 uit mijn hoofd.

— Michel Abbink (@sportzeloot) December 8, 2019