Björn Kuipers krijgt halve finale van de Champions League, pikant weerzien met Neymar
i

EPA

Björn Kuipers krijgt halve finale van de Champions League, pikant weerzien met Neymar

Martijn Baars • 18:39, 16-08-2020 / Laatste Update: 11:15, 07-01-2024

Scheidsrechter Bjorn Kuipers mag weer een grote voetbalwedstrijd leiden. De UEFA heeft de Nederlander aangesteld voor de halve finale van de Champions League tussen RB Leipzig en Paris Saint-Germain. Het duel wordt voor de arbiter ook een nieuw weerzien met Neymar.

Kuipers krijgt in Lissabon bijstand van zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Hetzelfde arbitrale trio had in 2018 de leiding over Brazilië - Costa Rica bij het WK in Rusland. Toen kreeg Kuipers het meermaals aan de stok met Neymar, die volgens de Overijsselse leidsman te vaak naar de grond ging. In die wedstrijd werd door video-arbiter Danny Makkelie ook nog een aan de Braziliaanse ster gegeven strafschop teruggedraaid, maar ditmaal is Pol van Boekel de VAR van dienst.

Finale

De 47-jarige Oldenzaler floot in 2014 al eens de finale van de Champions League. Die ging toen tussen Real Madrid en Atlético Madrid en eindigde in 4-1 voor Real. Omdat hij nu 1 van de halve finales leidt, gaat de finale dit jaar sowieso niet naar hem.