Blind strijdbaar: 'We richten ons nu op de play-offs'

Blind strijdbaar: 'We richten ons nu op de play-offs'

admin • 10:59, 04-09-2015 / Laatste Update: 03:38, 13-12-2023

Met een enorme kater stappen de nieuwe bondscoach Danny Blind en zijn spelers vrijdag op het vliegtuig richting Konya. Bij een nederlaag zondag tegen de Turken heeft Oranje zelfs de derde plaats in de poule niet meer in eigen hand en dreigt volgend jaar zomer een EK zonder de nummer drie van het laatste WK.

De belangrijke derde plaats in de groep geeft uiteindelijk recht op deelname aan de play-offs voor het EK in Frankrijk. Nederland verdedigt een voorsprong van slechts een puntje op nummer vier Turkije, dat de groepsfase afsluit met wedstrijden tegen IJsland en Tsjechië.

,,We richten ons nu op de play-offs'', zei een strijdbare Blind na zijn mislukte debuut als bondscoach. Zo'n beetje alles ging mis voor Oranje tegen IJsland (0-1) in de Arena. Eerst viel sterspeler Arjen Robben uit met een liesblessure. Vervolgens kreeg Bruno Martins Indi een rode kaart, omdat hij een arm in het gezicht van Kolbeinn Sigthórsson duwde. Alsof dat niet genoeg was, veroorzaakte Gregory van der Wiel opzichtig een strafschop die Gylfi Sigurdsson benutte.

Blind haalde uit naar de twee boosdoeners. ,,Ik snap niet wat hem bezielde'', zei hij over Martins Indi. ,,Van der Wiel is ervaren genoeg om te weten dat hij in zo'n situatie niet mag glijden.'' Robben was nog harder voor Martins Indi. ,,Ik neem hem dit erg kwalijk.''

Lees ook: Sneijder: 'Turkije wordt een hel'