BLOG: Haller moet de cola uit de handen van Zivkovic slaan
i

Pro Shots

BLOG: Haller moet de cola uit de handen van Zivkovic slaan

Brian Vesseur • 21:54, 05-09-2016 / Laatste Update: 11:39, 07-01-2024

Het is zaterdagavond. In de plaatselijke club sta jij om je heen te kijken of er nog ergens een dame openstaat voor een leuk avontuurtje. Halverwege valt je blik op een jongen die een beetje voorovergebogen tegen een muurtje staat. Flesje cola in zijn hand, het rietje tegen zijn mond aan. Zijn ene knie knikt - volledig uit de maat - mee met 'Mi No Lob' van Broederliefde.

Zenuwachtig staat het mannetje om zich heen te kijken, tot er opeens een leuk meisje tegen hem aanbotst. D'r blonde haar zwaait naar achteren, een klein scheutje van haar baco valt op het shirt van de jongen. Het meisje biedt haar excuses aan en lacht. Hij lacht terug, maar kijkt snel weer naar zijn kapotgebeten rietje. Ze loopt weg: weer een kans gemist.

Richairo Zivkovic zal de metafoor wel begrijpen: ook hij probeert het, zonder dat hij ook maar van iemand vertrouwen krijgt. Ja, bij Jong Ajax. Maar een knappe tiener kan ook iedereen krijgen op zo'n brugklasfuif als de Jupiler League.

Als hij tussen de grote jongens staat, gaan de knieën knikken en de schouders hangen. Het scoren lukt niet meer. Maar vandaag - maandag 5 september - zal dat verhaal veranderen: Zivkovic is namelijk 20 jaar geworden. Met zijn nieuwe vriend en collega Sebastién gaat hij op stap. Samen achter de dames aan. Omdat Richairo jarig is, geeft Sebastién een rondje. Met 2 biertjes en 2 baco's in zijn hand komt-ie lachend teruggelopen: 'Om op te warmen.'

(Bron: Pro Shots / Tekst loopt door onder foto.)

Zijn collega merkt dat Richairo zich niet op zijn gemak voelt. Dus besluit hij hem op sleeptouw te nemen: 'Richairo, luister: doe gewoon wat ik doe. Ze noemen mij niet voor niks Handsome Haller.' HH loopt voorop en spreekt de eerste 2 vrouwen aan die ze tegenkomen. Hij stelt Richairo voor als zijn broertje en beide mannen hebben meteen beet. Ook op het veld zal het zo gaan: Haller staat oog in oog met de keeper, ziet Zivkovic vrij staan, passt en hij tikt hem erin. Gescoord.

Dan zal het vertrouwen van de 20-jarige Zivkovic met de week groter worden. Doordat grote broer Haller hem op sleeptouw neemt, voelt hij zich meer op zijn gemak. Hij scoort makkelijker en laat zich meer zien. Aan het eind van het seizoen staan beide mannen op 15 goals en 10 assists, als er gebeurt wat ik hoop. Dan zal het talent eindelijk zijn belofte inlossen.

Haller en Zivkovic kunnen - met een beetje mazzel en vertrouwen - het gouden duo van de Eredivisie worden.