Bondscoach Wales gaat met ploeg vol voor de winst

Bondscoach Wales gaat met ploeg vol voor de winst

admin • 17:53, 12-11-2015 / Laatste Update: 22:46, 12-12-2023

Bondscoach Chris Coleman van Wales rekent vrijdag in de oefeninterland tegen het Nederlands elftal op een getergde tegenstander. ,,Oranje heeft zich niet geplaatst voor het EK en zal aangeslagen zijn. Je kan ze vergelijken met gewonde dieren. Maar juist die zijn gevaarlijk'', zei Coleman donderdag. Hij heeft zich in tegenstelling tot Oranje met zijn ploeg wel gekwalificeerd voor het toernooi van volgend jaar in Frankrijk.

Wales kan in het stadion van Cardiff City niet beschikken over zijn twee vedettes, aanvaller Gareth Bale (Real Madrid) en middenvelder Aaron Ramsey (Arsenal). Beiden zijn niet helemaal fit, al heeft Bale inmiddels weer gespeeld voor zijn Spaanse club. Coleman moest woensdag ook afscheid nemen van spits Sam Vokes, die met een liesblessure afhaakte. Hij riep George Williamson op als vervanger.

Winst

De bondscoach benadrukt dat Wales, ondanks het vriendschappelijke karakter van de wedstrijd, vol voor de winst gaat. ,,Er komen 25.000 tot 30.000 mensen naar het stadion die verwachten dat de jongens er alles voor zullen doen om te winnen. Dat gaan we dus doen.''

Lees ook: Slechte verliezer Wade biedt ‘Barney’ excuses aan

Lees ook: Schoen met stompe neus moet voetbal veranderen (video)

Lees ook: Zlatan denkt na over afscheid bij nationale ploeg