VS ontslaat met Klinsmann 'beste bondscoach ooit'
i

Pro Shots

VS ontslaat met Klinsmann 'beste bondscoach ooit'

admin • 22:35, 21-11-2016 / Laatste Update: 15:47, 05-01-2024

Jurgen Klinsmann is ontslagen als bondscoach van de VS. Dat heeft de voorzitter van de Amerikaanse bond, Sunil Gulati, maandagavond laten weten. In een verklaring zegt hij dat de Duitser op straat is gezet omdat de bond een andere richting wil inslaan.

De trainer was ook technisch directeur van de Amerikaanse bond. Klinsmann begon op 29 juli 2011 als bondscoach en haalde de laatste 16 op het WK van 2014 in Brazilië. De VS verloor daarin van België. Ook eindigde Amerika dit jaar als 4e op de Copa Amerika in eigen land.

Gegroeid als bond

Toch moet Klinsmann wegwezen. Op de officiële site van de Amerikaanse bond laat Gulati weten dat de Duitser grote successen heeft geboekt met het nationale team. Ook spoorde Klinsmann iedereen in de VS aan om na te denken over nieuwe manieren en door die inspanningen is de bond volgens de voorzitter gegroeid als organisatie, wat een voordeel is voor de komende jaren.

Toch andere richting

"We zijn ervan overtuigd dat we genoeg kwaliteit hebben om ons te plaatsen voor het WK 2018 in Rusland. Toch denken we een andere richting nodig te hebben voor de vorm en groei van het team", aldus Gulati. De bond heeft nu een aantal maanden de tijd om te bepalen wat de beste weg is om te kwalificeren voor het WK.

Beste voetbal

Klinsmann heeft volgens Gulati gezorgd voor het beste voetbal ooit in het land en met de steun en inspanningen van de miljoenen fans, sponsors, media en vrienden, kijkt de bond uit naar verdere verbetering in het spel waar het land van houdt. Dinsdag geeft Gulati nog een persconferentie met verdere details over het ontslag van Klinsmann.