Bournemouth wil alsnog actie tegen onterecht afgekeurde goal Sheffield tegen Aston Villa
i

BSR Agency

Bournemouth wil alsnog actie tegen onterecht afgekeurde goal Sheffield tegen Aston Villa

Martijn Baars • 21:32, 29-07-2020 / Laatste Update: 21:16, 07-01-2024

De wedstrijd Aston Villa-Sheffield United is een paar maanden geleden de boeken ingegaan als de wedstrijd dat doellijntechnologie faalde bij een goal van Sheffield. En juist vanwege dat falen wil Bournemouth verhaal gaan halen.

Bournemouth degradeerde afgelopen zondag op de laatste speeldag van de Premier League naar het Championship. Aston Villa bleef er met een voorsprong van 1 punt op Bournemouth net wél in. Maar de club van Nathan Aké wil dat er alsnog iets gedaan wordt aan die afgekeurde goal, om zo Aston Villa te laten degraderen en Bournemouth erin te laten.

Horloge gaf geen signaal

Oliver Norwood slingerde een vrije trap hoog voor de goal, waarna doelman Ørjan Nyland de bal ving. Terwijl hij dat deed, viel hij half tegen de paal en werd hij door medespeler Keinan Davis over de doellijn geduwd: doelpunt dus. Arbiter Michael Oliver wees echter naar zijn horloge: er is in de Premier League immers doellijntechnologie en het horloge van de scheidsrechter gaf geen signaal. Het bleef 0-0.

Storm van kritiek

Er kwam meteen een storm aan kritiek. Ook op de VAR, die duidelijk had kunnen zien dat het wél een doelpunt was, maar niet ingreep. Technologiebedrijf Hawk-Eye bood meteen zijn excuses aan bij de Premier League, Sheffield United en iedereen die betrokken was bij het moment.