Boymans staat door corona wéér aan de kant, maar hij vindt zichzelf nu niet belangrijk
i

BSR Agency

Boymans staat door corona wéér aan de kant, maar hij vindt zichzelf nu niet belangrijk

Brian Vesseur • 22:09, 02-04-2020 / Laatste Update: 20:36, 04-01-2024

Ruud Boymans stond 1165 dagen aan de kant met een enkelblessure. Tweemaal mocht hij dit jaar invallen, toen kwam het coronavirus. Het AD sprak met de spits van Almere City over deze situatie.

In totaal maakte Boymans 23 minuten dit seizoen. Dit moest zijn jaar worden. "Natuurlijk, dat is heel frustrerend", beaamt Boymans. "Ik was juist klaar om te spelen, raakte steeds fitter. Dan is het balen als dat niet meer kan."

'Niet belangrijk'

Toch heeft Boymans begrip voor de situatie. "In het begin dacht ook ik: het waait vast wel over. We hebben echter te maken met iets ernstigs, we moeten het serieus nemen. Op dit moment vind ik mezelf daarom ook helemaal niet belangrijk."

'Ik maak me geen zorgen'

Zeker voor Boymans komt de onderbreking op het verkeerde moment. De 30-jarige aanvaller kreeg van Almere City te horen dat hij in de laatste fase van het seizoen een nieuw contract kon afdwingen. "Dat kan alleen maar als er nog wordt gespeeld, maar persoonlijk denk ik dat het niet meer gaat gebeuren. In de voorbereiding hoop ik aan te sluiten bij Almere, zodat ik daar misschien alsnog kan blijven. Weet je, ik maak me eigenlijk helemaal geen zorgen om mezelf. Ik vind het voor al die mensen met een eigen bedrijf veel erger."