Boze Vitesse-supporters eisen schadevergoeding

Boze Vitesse-supporters eisen schadevergoeding

13:52, 14-08-2015 / Laatste Update: 03:09, 13-12-2023

ARNHEM - 10 Vitesse-supporters – die bij rellen voorafgaand aan Vitesse-Southampton FC, op donderdag 6 augustus zijn opgepakt – eisen schadevergoeding voor de in hun ogen onterechte arrestatie. Ze hebben advocaat Christian Visser in de arm genomen.

Na een grote vechtpartij op de Korenmarkt tussen groepen voetbalsupporters in de Arnhemse binnenstad arresteerde de politie 70 mensen in een café in de Hoogstraat dat bekend staat als 'Vitesse-kroeg'. Alleen de vrouwen en kinderen in de bar mochten gaan. Sommige arrestanten werden pas de volgende avond weer op vrije voeten gesteld.

Teruggetrokken

Onderzoek moet uitwijzen wie van hen daadwerkelijk bij de knokpartij betrokken was. Volgens de politie had een aantal vechtersbazen zich teruggetrokken in het café, maar een groot aantal arrestanten zegt zelfs niet op de Korenmarkt te zijn geweest.

Onrechtmatig

Visser, die vaker optreedt als advocaat voor voetbalsupporters, stelt dat het onrechtmatig is om mensen strafrechterlijk te arresteren als er geen redelijk vermoeden van schuld is. "Als justitie in het geval van mijn cliënten niet overgaat tot vervolging, gaan we een schadevergoeding eisen."

Lees ook: Opmerkelijk gerucht: ‘Ajax hoopt bij vertrek Cillessen op Vermeer’.

Lees ook: Debuut Zweedse doelman draait uit op nachtmerrie (video).

Lees ook: Wie praat na deze goal nog over Martin Hansen?