Britse media: Van Gaal heeft z'n spullen al ingepakt

Britse media: Van Gaal heeft z'n spullen al ingepakt

admin • 01:42, 26-01-2016 / Laatste Update: 22:06, 12-12-2023

Louis van Gaal heeft zaterdag na de teleurstellende 0-1 nederlaag tegen Southampton zijn ontslag aangeboden bij Manchester United. Vice-voorzitter Ed Woodward moest de coach overtuigen om toch aan te blijven.

Dat melden de Britse kranten The Guardian en The Sun.

Nieuwe koers

Woodward ziet Van Gaal, die een contract heeft tot medio 2017, het liefst tot de zomer aanblijven op Old Trafford. De 64-jarige Nederlander zei te willen vertrekken om Woodward te helpen indien de bestuurder in een nieuwe koers gelooft.

Naar Nederland

Van Gaal is zondag naar Nederland vertrokken om de verjaardag van zijn dochter te vieren. Hij zou daar volgens Britse media op aandringen van Woodward ook met zijn familie praten over zijn positie bij Manchester United. Ook de spelers waren net als Van Gaal zondag en maandag vrij.

Bijna weg

Van Gaal zou dinsdag, wanneer er weer getraind wordt, opnieuw om de tafel zitten met Woodward. Volgens The Guardian zouden de twee tot het volgende akkoord kunnen komen: bij een nederlaag in de FA Cup, vrijdag tegen Derby County, zal Van Gaal de club verlaten.

Drama

ManU is aan een dramatisch seizoen bezig. De topclub staat met een vijfde plaats tien punten achter op koploper Leicester City. Zaterdag, na de thuisnederlaag tegen Southampton, keerden de United-fans zich massaal tegen Van Gaal.