'Van Bronckhorst houdt zich op de vlakte, daar wordt hij nu op aangevallen'

'Van Bronckhorst houdt zich op de vlakte, daar wordt hij nu op aangevallen'

admin • 13:46, 09-12-2015 / Laatste Update: 16:23, 07-01-2024

Als Giovanni van Bronckhorst deze maand ook van FC Groningen en NEC wint, heeft hij in zijn debuutseizoen als hoofdcoach halverwege het seizoen, na 17 duels, al 13 overwinningen behaald. In dat geval start hij net zo sterk als destijds Frank de Boer en Johan Cruijff. Het Algemeen Dagblad sprak met Dick Advocaat, die Van Bronckhorst zag opgroeien.

,,Ik gun het hem van harte en ik sta volgens mij niet alleen in die mening,'' geeft Dick Advocaat de algemene opinie over de coach van Feyenoord weer. ,,Ik ken Giovanni al heel lang, sinds zijn jeugd. En later haalde ik hem weg bij Feyenoord om hem onder mij bij Glasgow Rangers te laten spelen. En deze start? Mooi toch? Iedereen gunt hem zo'n begin van zijn loopbaan als trainer.''

Zijn start is zo sterk zelfs dat hij zich kan nestelen in een mooi rijtje. Met dertien overwinningen in zijn eerste zeventien wedstrijden als debuterend coach is hij net zover als Cruijff en De Boer destijds.

Media

De 40-jarige Van Bronckhorst is in zijn optredens in de media keurig en voorkomend. Beelden van overtredingen? Die kijkt hij niet terug, zegt hij steevast voor de draaiende camera's. Dat doet hij lekker thuis en zo hoeft hij er ook geen oordeel over te vellen. En tegen wie Feyenoord ook speelt, de tegenstander krijgt vooraf keurig een serie complimenten.

,,Daar wordt hij nu op aangevallen, dat hij zich op de vlakte houdt,'' zegt Advocaat. ,,Maar hij doet wat hij moet doen.''