Brussel doet niet moeilijk: 'AZ-fans zijn welkom bij uitwedstrijd'
i

Getty Images

Brussel doet niet moeilijk: 'AZ-fans zijn welkom bij uitwedstrijd'

admin • 00:13, 22-08-2019 / Laatste Update: 18:21, 07-01-2024

Waar de gemeente Enschede niet op Belgische supporters zit te wachten, wil de burgemeester van Brussel, Philippe Close, de Alkmaarders met open armen ontvangen. Brussel? AZ moet toch tegen Royal Antwerp? Ja, maar ook die club kan niet in het eigen stadion spelen.

Het bijna 100-jaar oude Bosuilstadion van de Antwerpenaren wordt namelijk verbouwd tot een gloednieuw complex en daarom is het volgens de UEFA nog niet geschikt om in te spelen. Daarom mag Royal dus voorlopig in het Koning Boudewijnstadion, waar ook de Belgische ploeg speelt, logeren.

Met open armen

En met uitsupporters heeft burgemeester Close dus helemaal geen problemen: ,,Ze zijn allemaal welkom. Natuurlijk moeten de fans van Antwerp en AZ naar hier komen om hun team te steunen. Brussel zal ze met open armen ontvangen.''

'Doe maar zonder supporters'

AZ neemt het morgen op tegen Antwerp. Voor dat duel deed  Ludo Van Campenhout (N-VA), de Antwerpse wethouder van Sport, een opmerkelijk verzoek aan Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede. Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te houden, vroeg hij de stad om dan ook maar gelijk alle AZ-supporters te weren. Er is nog niet op zijn verzoek gereageerd.