Bundesliga van start met nederlaag Dortmund

21:28, 24-08-2014 / Laatste Update: 08:09, 13-12-2023

DORTMUND - Bayer Leverkusen heeft tijdens de eerste speelronde van de Bundesliga meteen voor een verrassing gezorgd. De ploeg van de nieuwe trainer Roger Schmidt klopte Borussia Dortmund zaterdag in het volgepakte Signal Iduna Park met 2-0, dankzij een heel vroeg én een heel laat doelpunt. Karim Bellarabi opende al na 9 seconden de score en schreef daarmee historie. De 24-jarige middenvelder heeft nu het snelste doelpunt ooit in de Bundesliga op zijn naam staan.

Heel lang bleef het in Dortmund bij dat extreem vroege doelpunt van Bellarabi, tot Stefan Kiessling diep in blessuretijd nog scoorde. Bij Dortmund ontbraken toonaangevende spelers als Roman Weidenfeller en Mats Hummels, die deze zomer met Duitsland de wereldtitel pakten in Brazilië. De nieuwe Italiaanse spits Ciro Immobile stond wel in de basis, maar hij kon de winnaar van de Duitse Supercup niet aan doelpunten helpen.

Ondanks een doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar verloor Schalke 04. De Nederlandse spits opende op bezoek bij Hannover 96 kort na rust de score, maar de thuisclub sloeg tussen de 67e en 70e minuut hard terug via Edgar Prib en Joselu: 2-1. Huntelaar, die ondanks een lichte knieblessure gewoon in de basis stond, kon de nederlaag van Schalke vervolgens niet meer voorkomen.

Van der Vaart
De 31-jarige spits maakte zijn 60e doelpunt in de Bundesliga op aangeven van de doorgebroken Eric Maxim Choupo-Moting, die de bal keurig breed legde op de meegelopen Huntelaar.

Rafael van der Vaart kwam met Hamburger SV niet verder dan 0-0 bij promovendus 1. FC Köln. De Nederlandse aanvoerder van HSV speelde de hele wedstrijd. Met Paul Verhaegh als aanvoerder verloor FC Augsburg met 2-0 bij Hoffenheim. Adám Szalai en Tarik Elyounoussi (ex-Heerenveen) maakten de doelpunten. Eintracht Frankfurt versloeg SC Freiburg met 1-0 dankzij Haris Seferovic, die scoorde op aangeven van de Braziliaanse huurling Lucas Piazón (ex-Vitesse). Titelverdediger Bayern München won vrijdag al van VfL Wolfsburg, vooral dankzij Arjen Robben die een assist gaf en zelf scoorde (2-1).