Cambuur-trainer De Jong wil nu de kampioensschaal: 'Gewoon los van wel of geen promotie'
i

BSR Agency

Cambuur-trainer De Jong wil nu de kampioensschaal: 'Gewoon los van wel of geen promotie'

Martijn Baars • 13:47, 15-05-2020 / Laatste Update: 15:09, 08-01-2024

Trainer Henk de Jong van SC Cambuur legt zich neer bij de uitspraak van de rechter, die donderdag bepaalde dat de Friese club niet zal promoveren naar de Eredivisie. "De rechter heeft zijn verhaal gedaan. We moeten nu stoppen met smijten en gooien", reageerde de coach op de site van Voetbal International.

Hij had nog wel een verzoek aan de KNVB. "Ik hoop dat ze ons die (kampioens)schaal geven. Gewoon los van wel of geen promotie. Wij zouden kampioen zijn geworden, die schaal staat daar symbool voor."

'Regelrechte schande'

De Jong was een stuk milder in zijn reactie dan eind april, toen de KNVB besloot de competities in het betaald voetbal vanwege het coronavirus voortijdig te beëindigen en geen clubs te laten promoveren of degraderen. De trainer noemde het een ‘regelrechte schande’.

'Dat voelt niet goed'

Cambuur was koploper met een riante voorsprong en kon promotie nauwelijks nog ontgaan. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld. We hebben hier een jaar keihard voor gewerkt. Het juridische heeft nu gewonnen van het sportieve. Dat voelt niet goed, maar de rechter is een eerlijk mens. Hij zal alles goed hebben afgewogen."